Konkurrencen om nyt hus til Haver til maver

Jeg glæder mig over at kunne gå på weekend med nyheden om at tegnestuen har vundet konkurrencen om Haver til Maver Huset på Allégade 7, midt i det kulturtunge kvarter bag Riises Landsted og nær indgangen til Frederiksberg Have.

Haver til Maver er en landsdækkende almennyttig forening som bedriver et omfattende gastronomisk skolehaveprogram med havedyrkning, udemadlavning og naturformidling. Haver til Maver blev lanceret første gang i 2004 af kokken Søren Ejlersen på Krogerup Avlsgaard og født ud af Aarstidernes vision om jordforbindelse og genskabelse af sammenhænget mellem dyrkning og måltid - jord til bord, have til mave. Nu skal haver til Maver Huset flytte til byen, midt på Frederiksberg.

Uddrag fra dommerbetænkningen:

”En enig dommerkomité har udpeget Claus Pryds besvarelse som det vindende forslag. Dommerkomiteen finder, at forslaget er det, der bedst svarer på det ambitiøse program om at skabe et hus til Haver til Maver der tilpasser sig sine særlige omgivelser. Forslaget udmærker sig ved sin indledende analyse af sted og program – der danner rygrad og arbejdsmetode for hele projektets tilgang i alle skalatrin.”

Stort tak til Haver til Maver, Frederiksberg Fonden og den samlede dommerkomité :)